Mojito cubà: el rei dels còctels

dimarts, 3 de juliol del 2012 0 comentaris
Aquest any més que mai el mojito ha entrat amb força en bars i terrasses de tota la geografia peninsular. Qualsevol destinació convida a delectar-se amb aquest popular còctel: un bulliciós xiringuito a la Malva-rosa valenciana, una discoteca a la perifèria madrilenya o una afable terrassa en plena Rua Salamanca, en qualsevol d'ells els mojitos semblen haver eclipsat la tradicional carta de còctels a la qual l'espanyol mitjà estava acostumat.

 
El fins ara hiper sol · licitat "Sex on the beach", el sofisticat "Cosmopolitan" o l'il · lustre "Bloody Mary" s'han rendit a les excel · lències d'aquesta beguda cubana. I és que el mojito és refrescant, aromàtic i d'agradables matisos dolços. A més la seva elaboració no resulta complicada, però això sí requereix d'una sèrie d'ingredients irreemplaçables i en delimitades proporcions. Us oferim a continuació la recepta pas a pas l'autèntic mojito cubà.
Mojito cubà

Ingredients (per a un mojito):  4 o 5 fulles de menta fresca amb les seves tiges, dues culleres de cafè de sucre morè, mitja llima, gel picat, rom blanc i soda (o, si no aigua amb gas, Sprite o 7Up).

Elaboració:
 en un got de vidre consistent disposem la menta, la llima a trossets i el sucre moreno. Amb un morter piquem la mescla durant diversos minuts contra el fons i les parets del vas, fins que el sucre trenqui i es creï una textura aquosa (és important insistir en aquest pas per imprimir al mojito tot l'aroma i el sabor dels seus ingredients) .Afegim una quantitat generosa de gel picat i un rajolí de rom fins a completar les ¾ parts del vas. Afegir la soda fins a aconseguir la vora, o, si no Sprite o 7Up, el que dulcificará encara més el còctel. Removem enèrgicament amb una cullera de mànec llarg, decorem amb una branqueta de menta i servim amb una palleta. 

Per descomptat hi ha multitud de varietats que li aporten noves perspectives al clàssic mojito: substituir el sucre moreno per blanc, la llima per la llimona, afegir licors de fruites (meló, maduixes, gerds ...) i fins i tot la polpa d'alguna d'elles. Però del que no hi ha dubte és de la versatilitat i l'encant innat d'aquest còctel, que per si sol serà capaç de satisfer els més dispars i rigorosos paladars.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

©Copyright 2011 Escàndol | mamomo.com